Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Nord Stream - Ζ. Μπορέλ: Δεν φοβάμαι την αλήθεια, περιμένω την έρευνα για τις εκρήξεις

O Zοζέπ Μπορέλ
O Zοζέπ Μπορέλ / Πηγή: AP Images

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ προειδοποίησε σήμερα όλες τις πλευρές να μην εξάγουν αυθαίρετα συμπεράσματα με αφορμή το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι, αφού εξέτασαν τις πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους, ανέφεραν ότι μια φιλοουκρανική οργάνωση ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.

«Δεν φοβάμαι την αλήθεια. Οποιαδήποτε αλήθεια. Αλλά μιλάμε για (…) εικασίες» είπε στους δημοσιογράφους ο Μπορέλ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Άμυνας των χωρών της ΕΕ στη Στοκχόλμη. Υπενθύμισε εξάλλου ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση αυτή στη Σουηδία, τη Δανία και τη Γερμανία.

«Όσο συνεχίζονται οι έρευνες δεν μπορούμε να εξάγουμε οριστικά συμπεράσματα. Πρέπει να περιμένω μέχρι να έχουμε μια σαφή αντίληψη για το τι συνέβη», πρόσθεσε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Παλ Γιόνσον. «Όσο η διαδικασία (της έρευνας) συνεχίζεται, δεν θέλω να εξάγω οποιοδήποτε συμπέρασμα. Θέλω να περιμένω μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», είπε.

Ο Μπορέλ είπε επίσης ότι πρότεινε να δαπανήσουν οι χώρες της ΕΕ 1 δισεκ. ευρώ για την κοινή αγορά πυρομαχικών για την Ουκρανία αλλά και για να αναπληρώσουν τα δικά τους αποθέματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ