Νέα
  • ΓΔ: 894.65 -0.16%
  • Τζίρος: 44,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τζεφ Μπέζος - Ελον Μασκ: Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και πάλι το αφεντικό της Amazon

Τζεφ Μπέζος, Ελον Μασκ
Τζεφ Μπέζος, Ελον Μασκ / Πηγή: AP Images

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο συνεχίζει να διεκδικεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχοντας χάσει προσωρινά τη θέση που απολάμβανε στην κορυφή του πλούτου από τον «ισχυρό άνδρα» της  Tesla, Έλον Μασκ.

Ο αμφιλεγόμενος Μασκ είδε την αξία της καθαρής περιουσίας του την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου να υποχωρεί κατά 3,9 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές της Tesla έκλεισαν στα 796,22 δολάρια, καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του  2,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο του Forbes.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος μεγιστάνας είχε ξεπεράσει τον Μπέζος και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μόλις τον περασμένο μήνα, χάρη στη ραγδαία αύξηση της τιμής των μετοχών της Tesla. Όσο γρήγορα εκτοξεύθηκε στην κορυφή όμως, άλλο τόσο γρήγορα έπεσε από αυτήν...

Ο Μπέζος από την πλευρά του, απολάμβανε τον τίτλο του πλουσιότερους ανθρώπου στον πλανήτη από το 2017.

Ο προσωπικός πλούτος του ιδρυτή της Amazon, έχει αυξηθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια μαζί με την τιμή της μετοχής της εταιρείας. Και ο ίδιος συνέχισε να καταρρίπτει το ένα ορόσημο μετά το άλλο. Τον περασμένο Αύγουστο, έγινε το πρώτο άτομο που είδε την καθαρή αξία τους να ξεπερνά τα 200 δισ. δολάρια και το 2018 έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στην πρόσφατη ιστορία με προσωπική περιουσία πάνω από 150 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Μπέζος γίνεται και πάλι πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, λίγο πριν αποχωρήσει από το τιμόνι της εταιρείας του αργότερα φέτος. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μπέζος ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει το τιμόνι στον επικεφαλής των υπηρεσιών cloud της εταιρείας, Άντι Τζάσι.  Ο ίδιος αναμένεται να συνεχίσει να παρακολουθεί την εταιρεία που ίδρυσε, αλλά θα έχει περισσότερο χρόνο να επικεντρωθεί σε άλλα έργα, όπως το διαστημικό πρόγραμμα Blue Origin, η επένδυσή του στην ιστορική εφημερίδα «The Washington Post», καθώς και στις φιλανθρωπικές δραστηριότητές του μέσω του Bezos Earth Fund και του Amazon Day 1 Fund.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ