Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

UBS: Προσφέρει 1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Credit Suisse

Η UBS προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αγοράσει την Credit Suisse, σύμφωνα με τους Financial Times. Την Παρασκευή η CS είχε αγοραία αξία πάνω από 7 δισεκατομμύρια φράγκα. 

Η προσφορά έγινε το πρωί της Κυριακής και τιμολογεί την τιμή της CS στα 0,25 ελβετικά φράγκα (0,27 δολάρια) ανά μετοχή, που θα καταβληθεί σε μετοχές της UBS, αναφέρουν οι FT. Οι μετοχές της Credit Suisse έκλεισαν την Παρασκευή στα 1,86 ελβετικά φράγκα.

Η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Ελβετίας αναμένεται να υπογραφεί το απόγευμα της Κυριακής. Ωστόσο, η UBS έχει επιμείνει να υπάρχει όρος που θα ακύρωνε τη συμφωνία, αν τα ασφάλιστρα κινδύνου ξεπεράσουν τις 100 μονάδες βάσης, προσθέτει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», οι ελβετικές αρχές εργάζονται επί του παρόντος για την τροποποίηση του νόμου που θα επιτρέψει την αποφυγή της απαραίτητης ψήφου των μετόχων για την πώληση. 

Mε βάση την ελβετική νομοθεσία, η UBS θα έπρεπε να δώσει στους μετόχους περιθώριο έξι εβδομάδων για να διαβουλευτούν πάνω σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Η κατάσταση είναι ταχέως εξελισσόμενη και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι όροι θα παραμείνουν οι ίδιοι ή ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι FT.

Διαβάστε επίσης: Εξαγορά Credit Suisse: Ασφυκτικό πρέσινγκ στην UBS για να αποφευχθεί το ντόμινο στις αγορές

Συμφωνία πριν ανοίξουν οι αγορές

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις Αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

Μέλη της κυβέρνησης συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, αναφέρει η εφημερίδα 20 Minutes, για να συζητήσουν αυτό το θέμα που έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ελβετική οικονομία.

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα στηρίξει την εξαγορά της CS από την UBS

Η Τράπεζα της Αγγλίας ενημέρωσε τους διεθνείς εταίρους της και τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, την UBS, ότι θα στηρίξει την προταθείσα εξαγορά της Credit Suisse, όπως μετέδωσε σήμερα το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, έκανε σαφές το μήνυμα μέσω της Le Parisien: «Περιμένουμε τώρα μια οριστική και διαρθρωτική λύση».

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είχε επίσης επισημάνει ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

Με πληροφορίες από Blick, Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ