Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Mega deal: Η Google θα πληρώνει τη News Corp του Μέρντοχ για ειδήσεις

Google
Google / Πηγή: AP

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία ήρθαν η Google και η News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός του ίντερνετ συμφώνησε να καταβάλλει «σημαντικές πληρωμές» στην εταιρεία ΜΜΕ του Μέρντοχ για να δημοσιεύει ειδήσεις. Η συμφωνία αναμένεται να θέσει σε νέες βάσεις τις σχέσεις των εκδοτών παγκοσμίως με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την τριετή συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, τα Μέσα της News  Corp σε ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία, όπως οι εφημερίδες The Wall Street Journal και New York Post στις ΗΠΑ και οι Times και Sun στη Βρετανία, θα δίνουν ειδήσεις τους στο Google News.

Το περιεχόμενο του mega deal

Είναι η πρώτη επίσημη συμφωνία που επιτυγχάνεται ανάμεσα στην Google και εταιρεία ΜΜΕ για τη δημοσίευση ειδήσεων. Το ακριβές ποσό του mega deal δεν έχει διαρρεύσει ακόμα, ωστόσο είναι δεδομένο, όπως αναφέρουν οι Financial Times, ότι η News Corp θα παίρνει μερίδιο από τις διαφημίσεις, ενώ από κοινού οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν συνδρομητική πλατφόρμα, παράγοντας ταυτόχρονα έργα ήχου και εικόνας.

Ο Ρόμπερτ Τόμσον, διευθύνων σύμβουλος της News Corp, δήλωσε ότι η προσπάθεια να πληρώσουν οι πλατφόρμες για τη χρήση περιεχομένου ειδήσεων ήταν ένας «παθιασμένος στόχος» για την εταιρεία για «πάνω από μία δεκαετία». «Είμαι ικανοποιημένος που οι όροι του εμπορίου αλλάζουν, όχι μόνο για τη News Corp, αλλά για κάθε εκδότη», πρόσθεσε. 

Ο Ντον Χάρισον, πρόεδρος των παγκόσμιων συνεργασιών στην Google, δήλωσε ότι η συμφωνία με τη News Corp καλύπτει «ένα ευρύ φάσμα των προϊόντων μας». «Το News Showcase έχει πλέον συνεργασίες με περισσότερους από 500 εκδότες σε όλο τον κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ελπίζει να «ανακοινώσει ακόμη περισσότερες συνεργασίες σύντομα».

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ