Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Airbus: Μετά τις απώλειες του 2020, έτοιμη ξανά για απογείωση

Airbus/Πηγή: APImages
Airbus/Πηγή: APImages

Σε αναθεώρηση των στόχων της για το 2021 προχώρησε η Airbus, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου μεγέθη για το δ΄τρίμηνο του 2020, αποκλείοντας ωστόσο τη διανομή μερίσματος και προειδοποιώντας ότι οι αερομεταφορές διανύουν μία από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία του λόγω της πανδημίας.

Ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής αεροσκαφών απέσπασε σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία την κορυφή από την Boeing, που έθεσε σε αναγκαστική προσγείωση τα αεροσκάφη 737 MAX επί 20 μήνες για λόγους ασφαλείας, προαναγγέλλοντας για φέτος σταθερές παραδόσεις νέων αεροσκαφών και λειτουργικά έσοδα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

Τον περασμένο μήνα, είχε ανακοινώσει 566 παραδόσεις για το 2020. Παρά την ανακοίνωση για «σταθερότητα» φέτος, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αύξηση παραγωγής αλλά με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες 510 εκατ. ευρώ. Σε αναθεωρημένη βάση τα λειτουργικά κέρδη κατρακύλησαν κατά 75% στα 1,7 δισ. ευρώ, καθώς η μείωση της ζήτησης στις αερομεταφορές συρρίκνωσε κατά 29% τα έσοδα στα 49,9 δισ. ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ