Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EasyJet: Βάζει ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης με παραγγελία 163 νέων αεροσκαφών

EasyJet
Πηγή: APImages

Η EasyJet έχει παραγγείλει αρκετά αεροπλάνα στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπτυξής της, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Johan Lundgren. Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε τον κίνδυνο η εταιρεία να μην έχει επαρκή αεροπλάνα για να επιτύχει τους αναπτυξιακούς της στόχους.

Η ζήτηση για νέα αεροσκάφη Airbus και Boeing είναι μεγάλη καθώς τα ταξίδια ανακάμπτουν μετά την πανδημία, με τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν τώρα παραγγελίες για να εξασφαλίσουν νέα αεροσκάφη μέσα στη δεκαετία, εν μέσω ανησυχιών ότι οι κατασκευαστές αεροσκαφών έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Η Ryanair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, έκλεισε μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για 300 αεροσκάφη Boeing νωρίτερα αυτόν το μήνα, με στόχο τον σχεδόν διπλασιασμό της ετήσιας κίνησης σε 300 εκατομμύρια επιβάτες έως τον Μάρτιο του 2034.

Η EasyJet πρόκειται να παραλάβει 163 νέα αεροσκάφη Airbus τα επόμενα πέντε χρόνια. «Δεν βλέπουμε ότι θα ξεμείνουμε από αεροσκάφη προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει για την ανάπτυξη», δήλωσε ο Lundgren στους δημοσιογράφους σήμερα Πέμπτη. «Πιστεύουμε ότι είμαστε σε ισχυρή θέση με το βιβλίο παραγγελιών που έχουμε», τόνισε.

Από τα 163 αεροσκάφη που έχουν παραγγελθεί, κάποια αεροσκάφη A320neos και A321neos θα αντικαταστήσουν παλαιότερα μοντέλα, ενώ άλλα θα χρησιμοποιηθούν για την προσθήκη νέων πτήσεων, δήλωσε ο Lundgren, τονίζοντας ότι η εταιρεία θα παραλάβει τα πρώτα 18 το επόμενο έτος, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του στόλου της κατά 10%.

Οι δύο κατασκευαστές αεροσκαφών αγωνίζονται να παραδώσουν εγκαίρως τα νέα αεροσκάφη, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet δήλωσε ότι ως η εταιρεία ως ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες των A320 στον κόσμο, βρίσκεται σε καλή θέση.

«Εργαζόμαστε εποικοδομητικά με την Airbus για να μετριάσουμε τις όποιες προκλήσεις αναφορικά με τις παραδόσεις», δήλωσε ο Lundgren.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ