Νέα
  • ΓΔ: 802.6 +1.27%
  • Τζίρος: 70,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Εγκαινιάστηκε η τουριστική διαδρομή στα Ουράλια

Οι Ρομανόφ στα Ουράλια / Πηγή: wikipedia.org
Οι Ρομανόφ στα Ουράλια / Πηγή: wikipedia.org

Οι τουρίστες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το αυτοκρατορικό παρελθόν της Ρωσίας μπορούν τώρα να ταξιδέψουν με ένα ειδικό τρένο που διασχίζει τα Ουράλια όρη ακολουθώντας την διαδρομή που έκαναν κάποια μέλη της τσαρικής οικογένειας πριν εκτελεσθούν το 1918.

Το τρένο, που διαθέτει ένα βαγόνι παρόμοιο με εκείνο της τσαρικής οικογένειας, και κάνει μια διαδρομή διάρκειας τριών ωρών από το Γιεκατερίνεμπουργκ έως το Αλαπαγιέφσκ, προσφέρει την δυνατότητα στους επιβάτες του να ντυθούν με ρούχα που φορούσαν οι Ρώσοι ευγενείς στις αρχές του 20ού αιώνα.

Οι τουρίστες φθάνοντας στην πόλη, επισκέπτονται με τουριστικό λεωφορείο τοποθεσίες στις οποίες είχαν μείνει τα μέλη της τσαρικής οικογένειας, όπου και εκτελέσθηκαν.

«Την νύχτα της 18ης Ιουλίου του 1918, πέταξαν εδώ οκτώ ανθρώπους που ήταν ακόμη ζωντανοί» λέει ο πατήρ Σεραφείμ δείχνοντας ένα φρεάτιο ορυχείου και προσθέτει ότι «ανάμεσά τους ήταν και η Μεγάλη Δούκισσα Ελιζαβέτα Φιόντοροβνα (Ρομάνοβα)».

Ο τσάρος Νικόλαος ο Β΄, η σύζυγός του και τα πέντε παιδιά τους σκοτώθηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα των μπολσεβίκων το 1918 στο κελάρι του σπιτιού ενός εμπόρου στο Γιεκατερίνεμπουργκ, περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Τα πτώματά τους εντοπίσθηκαν σε ένα δάσος έξω από την πόλη, στο σημείο αυτό έχει ανεγερθεί μία εκκλησία.

Μία ημέρα μετά την εκτέλεση των Ρομανόφ, οι μπολσεβίκοι κακοποίησαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και τα πέταξαν στο φρεάτιο ορυχείου στο Αλαπαγιέφσκ, βορειοανατολικά του Γιεκατερίνεμπουργκ.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακήρυξε το 2000 άγιο τον Νικόλα τον Β', τον οποίο οι σοβιετικές κυβερνήσεις χαρακτήριζαν αδύναμο ηγέτη. Η Εκκλησία αποφάσισε ότι ο ίδιος η οικογένειά του είχαν πεθάνει ως μάρτυρες όταν εκτελέστηκαν από ένα απόσπασμα άθεων μπολσεβίκων.

Το τρένο, με την χορηγία των περιφερειακών αρχών, πραγματοποίησε το Σάββατο το πρώτο του ταξίδι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ