Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ryanair: Κέρδη κοντά στο ρεκόρ του 2018 - Ισχυρή η ζήτηση το καλοκαίρι

Η Ryanair ανακοίνωσε τη Δευτέρα κέρδη ρεκόρ ύψους 1,43 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για το έτος χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα κέρδη θα αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες, με την καλοκαιρινή ζήτηση να είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη της Ευρώπης σε αριθμό των επιβατών, αναμένει ότι η χωρητικότητα μικρών αποστάσεων το καλοκαίρι στην Ευρώπη θα διατηρηθεί κάτω από τα επίπεδα προ COVID-19.

Ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους πέτυχε ρεκόρ με εξυπηρέτηση 168,6 εκατομμυρίων επιβατών το έτος χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ των 149 εκατομμυρίων επιβατών πριν από την πανδημία. Η εταιρεία ελπίζει να αυξήσει την κίνηση στα 185 εκατομμύρια αυτό το οικονομικό έτος.

Ωστόσο, ανέφερε ότι οι πρόσφατες καθυστερήσεις στην παράδοση των Boeing ενδέχεται να ωθήσουν μέρος αυτής της αύξησης στο δεύτερο εξάμηνο με χαμηλότερες αποδόσεις και να μειώσουν ελαφρώς τον στόχο. Η εταιρεία αναμένει ότι θα στερηθεί έως και 10 νέα αεροσκάφη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Η Ryanair αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη μετά από φόρους σε 1,325 έως 1,425 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, μετά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη κίνηση και τους ναύλους των Χριστουγέννων. 

Το προηγούμενο οικονομικό έτος, που η Ryanair επλήγη από την πανδημία, παρουσίασε ζημίες 355 εκατ. ευρώ και η αναστροφή του κλίματος άγγιξε το ρεκόρ του 2018, που σημείωσε κέρδη 1,45 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ