Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Microsoft - Ευρωπαϊκά ΜΜΕ: Νέος πόλεμος με Facebook και Google

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η κόντρα μεταξύ της Facebook και των εκδοτών φουντώνει καθώς υπάρχουν και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί που μπαίνουν στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα η Microsoft επισύναψε μνημόνιο με τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, ακολουθώντας το πρότυπο της Αυστραλίας, ώστε να αναγκάσουν τους τεχνολογικούς κολοσσούς Google και Facebook να συνάψουν συμφωνίες αδειοδότησης και κατά συνέπεια να πληρώνουν για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο που φιλοξενούν. Απώτερος σκοπός της Microsoft είναι να αποδυναμώσει τους ανταγωνιστές της στην Silicon Valley και να προωθήσει τη δική της μηχανή αναζήτησης, την Bing, ως μία εναλλακτική λύση για τις ειδήσεις.

Ειδικότερα με την Microsoft θα συνεργαστούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εκδοτών, η News Media Europe και οι ενώσεις των Ευρωπαϊκών περιοδικών και εκδοτών εφημερίδων, δημιουργώντας μια μορφή δεσμευτικής διαιτησίας, ακολουθώντας τα βήματα της Αυστραλίας. Παρόμοια πολιτική φαίνεται πως θα υιοθετήσουν ο Καναδάς και η Μεγάλη Βρετανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. βρίσκονται στη διαδικασία αλλαγής της νομοθεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία θα ισχυροποιήσει το επιχείρημα των εκδοτών να ζητούν αποζημίωση για την χρήση ειδήσεων από τη Google.

Ωστόσο, εκπρόσωποι του εκδοτικού χώρου και ορισμένοι Ευρωβουλευτές ανησυχούν ότι οι νέες προβλέψεις δεν συμπεριλαμβάνουν κάποιο σύστημα διαιτησίας για την επίλυση των διαφορών και αυτό θα καταστήσει πολύ εύκολο για τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς να υπεκφεύγουν των ευθυνών τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ