Νέα
  • ΓΔ: 802.6 +1.27%
  • Τζίρος: 70,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μπλίνκεν: Η Τουρκία είναι σημαντικός έταιρος αλλά δημιουργεί προβλήματα

Αντονι Μπλίνκεν / Πηγή: AP
Αντονι Μπλίνκεν / Πηγή: AP

Στο θέμα της Τουρκίας και στην ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Τόνισε ότι η στάση που θα πρέπει να διαμορφωθεί έναντι της Τουρκίας θα πρέπει να είναι κοινή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

O A. Μπλίνκεν σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι μεν σημαντικός εταίρος αλλά και χώρα που δημιουργεί προβλήματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να παραμείνει στη Δύση.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει η Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Τέλος, ο κ. Μπλίνκεν επανέλαβε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τη συμμετοχή και την στήριξη των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ