Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Easyjet: Απεργεί το προσωπικό καμπίνας στην Πορτογαλία - Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

EasyJet
Πηγή: APImages

Το προσωπικό καμπίνας της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Easyjet στην Πορτογαλία συμμετέχει σήμερα στην πρώτη ημέρα απεργίας στο πλαίσιο των πενθήμερων κινητοποιήσεων που έχουν ανακοινωθεί ως τις 3 Ιουνίου, με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα από την απεργία, η εταιρεία ακύρωσε προλήπτικά 386 πτήσεις από τις 458 που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων.

«Δεν διεκδικούμε παρά μια προσέγγιση των μισθών μας με αυτούς των συναδέλφων μας, διότι στη Γαλλία ή τη Γερμανία η διαφορά είναι 90% και σε σχέση με άλλους συναδέλφους του δικτύου η διαφορά ανέρχεται στο 60%», δήλωσε η Άνα Ντίας.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, που έχει περίπου 90 συνδέσεις με τα πορτογαλικά αεροδρόμια, αύξησε κατά 36% τη δυναμικότητά της με στόχο να πετύχει αποτέλεσμα ρεκόρ τη φετινή χρονιά, είχε επισημανει στις αρχές του έτους ο Ζοζέ Λόπες επικεφαλής της Easyjet για την Πορτογαλία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ