Νέα
  • ΓΔ: 1168.75 +0.03%
  • Τζίρος: 59,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Για πρώτη φορά στα στούντιο της Rai ο Πάπας για συνέντευξη

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε σήμερα τα στούντιο «Σάξα Ρούμπρα» της ιταλικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Rai στη Ρώμη, όπου και παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή θρησκευτικού περιεχομένου.

Είναι η πρώτη φορά που Ποντίφικας μεταβαίνει στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης.

«Με την ειρήνη μπορεί να κερδίζουμε λίγα, αλλά κερδίζουμε πάντα. Με τον πόλεμο χάνει κανείς τα πάντα», είπε ο Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφερόμενος και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

H συνέντευξη αρχικά έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της εισαγωγής του Φραγκίσκου στο νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Αιώνιας Πόλης, με συμπτώματα οξείας βρογχίτιδας.

Οπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αργεντινός πάπας επέλεξε τη συγκεκριμένη εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Uno, διότι θεωρείται πως με το έργο της συμβάλλει στη διάδοση μιας αλληλέγγυας και ανθρώπινης προσέγγισης των προβλημάτων και ότι μάχεται την «παγκοσμιοποίηση της αδιαφορίας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ