Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο απαγόρευσε τη διαπίστευση δυτικών δημοσιογράφων στο ρωσικό «Νταβός»

Πηγή: AP Photo

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως δημοσιογράφοι από «μη φιλικές χώρες» δεν θα επιτραπεί να διαπιστευθούν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί ως βιτρίνα της ρωσικής οικονομίας για τους διεθνείς επενδυτές.

Το φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, την πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα που οικοδομήθηκε από τον τσάρο Μέγα Πέτρο πριν από 300 χρόνια σαν ένα «παράθυρο» προς την Ευρώπη, πραγματοποιείται από το 1997 και θεωρείται από πολλούς αξιωματούχους η απάντηση της Ρωσίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε απαγορευτεί συνολικά η συμμετοχή δυτικών δημοσιογράφων στο φόρουμ.

«Αποφασίσθηκε πράγματι αυτή τη φορά να μην διαπιστευθούν στο SPIEF εκδόσεις από μη φιλικές χώρες», δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο του φόρουμ.

«Το ενδιαφέρον για το SPIEF είναι πάντα μεγάλο, όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι θα εργασθούν επιτόπου», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Μη φιλικές χώρες» είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η Μόσχα όταν αναφέρεται στις χώρες που της έχουν επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Το γραφείο του Ρόιτερς στη Μόσχα ενημερώθηκε χθες, Παρασκευή, από τους οργανωτές του φόρουμ πως η διαπίστευση των δημοσιογράφων του ακυρώθηκε αφού αυτοί είχαν λάβει την προηγουμένη επιβεβαίωση της διαπίστευσής τους.

Το Ρόιτερς ζήτησε γραπτή διευκρίνιση, αλλά μέχρι στιγμής δεν του έχει δοθεί κάποια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ