Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Άλμα 142% στην παραγωγή οχημάτων από την Tesla

Πηγή: Associated Press

Η μεγάλη εργοστασιακή μονάδα της Tesla στη Σανγκάη παρέδωσε 77.695 οχήματα τον Μάιο, με ετήσια αύξηση 142%, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Ο Ίλον Μασκ εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Tesla Shanghai Gigafactory, νωρίτερα μέσα στο μήνα, στη διάρκεια επίσκεψης του στην Κίνα, ενώ εκφράστηκε θετικά τόσο για τη λειτουργικότητά της παραγωγής, όσο και για την ποιότητα των οχημάτων που παράγονται στη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα.

Η Tesla Shanghai Gigafactory ιδρύθηκε το 2019 στην ανατολική Κίνα και είναι η πρώτη εργοστασιακή μονάδα τέτοιου μεγέθους που διαθέτει η Tesla εκτός των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο του 2023, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε μία άλλη μεγάλη επένδυση στη Σανγκάη. Πρόκειται για την κατασκευή μιας νέας μεγάλης εργοστασιακής μονάδας που θα παράγει αποκλειστικά το προϊόν αποθήκευσης ενέργειας Megapack που παράγει η Tesla.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ