Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ολλανδία: Ανοίγουν σχολεία και κομμωτήρια παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Ολλανδία | Πηγή: AP News

Η αμφιλεγόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που λαμβάνει η ολλανδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, θα συνεχιστεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι RTL, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι επίκειται ένα νέο κύμα μολύνσεων λόγω της εμφάνισης πιο μεταδοτικών παραλλαγών του νέου κορονοϊού.

Ωστόσο σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μια μικρή χαλάρωση στους περιορισμούς για τη νόσο Covid-19, που θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολείων και των κομμωτηρίων, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι.

Σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 19% την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας συνολικά τα 29.997. Το RIVM σημείωσε ότι οι επιλογές για τη χαλάρωση του lockdown είναι πολύ περιορισμένες, γιατί με μια πιο χαλαρή πολιτική οι μολύνσεις μπορεί εύκολα να αυξηθούν κατακόρυφα.

Με το βλέμμα στις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε τρεις εβδομάδες, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ακροβατεί ανάμεσα στις εισηγήσεις των ειδικών και τη δυσαρέσκεια του εκλογικού του σώματος.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 45% των Ολλανδών θέλουν να χαλαρώσει το lochdown, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 21%. Χθες, Δευτέρα, εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ απείλησαν ότι θα μηνύσουν την κυβέρνηση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ