Νέα
  • ΓΔ: 1407.67 +1.07%
  • Τζίρος: 17,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Κάθε εκβιασμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει

Πηγή: AP Photo

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε απόψε προς το έθνος, μιλώντας για τη ματαιωθείσα ένοπλη ανταρσία και ευχαρίστησε τους Ρώσους πολίτες για τον "πατριωτισμό", την αντοχή και την ενότητά τους. "Αυτή η αλληλεγγύη των πολιτών έδειξε ότι κάθε εκβιασμός (...) είναι καταδικασμένος να αποτύχει", δήλωσε κατά την ομιλία του.

Η Ρωσία απέδειξε ότι ο "εκβιασμός" είναι καταδικασμένος μετά την ανταρσία των μισθοφόρων της Βάγκνερ, όπως δήλωσε.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε επίσης τους μαχητές και τους διοικητές της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ που απέτρεψαν την αιματοχυσία. Δήλωσε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του και θα τους επιτρέψει να μετεγκατασταθούν στη Λευκορωσία αν το επιθυμούν ή να ενταχθούν στις τάξεις του ρωσικού στρατού υπογράφοντας συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ή απλά να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Ο Πούτιν δεν έκανε καμιά αναφορά στον αρχηγό της Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος ηγήθηκε της ανταρσίας.

Δήλωσε επίσης ότι έδωσε εντολή "να αποφευχθεί η αιματοχυσία" που ήθελαν όπως τόνισε η Ουκρανία και οι Δυτικοί κατά τη διάρκεια της ματαιωθείσας ανταρσίας της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ.

"Ήδη από την αρχή των γεγονότων, ελήφθησαν μέτρα βάσει των άμεσων οδηγιών μου ώστε να αποφευχθεί μια μεγάλη αιματοχυσία", δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματος, εκτιμώντας ότι η Δύση, η Ουκρανία ήθελαν "μια τέτοια αδελφοκτόνα έκβαση". Η Ουκρανία και η Δύση ήθελαν οι Ρώσοι να σκοτωθούν μεταξύ τους, υπογράμμισε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ