Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα-ΗΠΑ: Η Γέλεν τονίζει την ανάγκη για «θεμιτούς» κανόνες και επικοινωνία

Πηγή: AP Photo

Οι ΗΠΑ και η Κίνα, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, πρέπει να ανταγωνίζονται με θεμιτό τρόπο και να έχουν στενή επικοινωνία για να αποφεύγουν τις παρανοήσεις, δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Η Γέλεν, που συνεχίζει τις συναντήσεις της με υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους, δήλωσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χε Λιφένγκ ότι το ρεκόρ του 2022 για τις διμερές εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας --που επιτεύχθηκε παρά τις πρόσφατες εντάσεις-- δείχνει ότι υπάρχει «μεγάλο περιθώριο για να ασχοληθούν οι επιχειρήσεις μας με το εμπόριο και τις επενδύσεις».

Ωστόσο, είναι κρίσιμης σημασίας να συνεχιστούν οι συνομιλίες για τομείς κοινού ενδιαφέροντος καθώς και για θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες, σύμφωνα με τη Γέλεν.

«Εν μέσω περίπλοκων προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία, υπάρχει πιεστική ανάγκη οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες να επικοινωνούν στενά και να ανταλλάσσουν απόψεις για τις αντιδράσεις μας σε διάφορες προκλήσεις», δήλωσε. Κάτι τέτοιο μπορεί «να βοηθήσει και τις δύο πλευρές να κατανοήσουν καλύτερα τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις για να ενισχύσουν τις οικονομίες μας», δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ