Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

O πόλεμος του fast fashion: Η Temu μηνύει τη Shein για αθέμιτες πρακτικές με κατασκευαστές

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Temu κατέθεσε νέα αγωγή κατηγορώντας την ανταγωνίστριά της Shein ότι παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ στις συναλλαγές της με κατασκευαστές ρούχων, κλιμακώνοντας τη νομική σύγκρουση, που έχει ως στόχο την κυριαρχία στην αγορά της γρήγορης μόδας.

Η Temu, η οποία εκπροσωπείται από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Boies Schiller Flexner, κατέθεσε τη νέα αγωγή την Παρασκευή, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βοστώνης.

Διαβάστε επίσης: Shein - Temu: Αγρια κόντρα δισεκατομμυρίων για... φορέματα των 10 δολαρίων

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο, όπου η Shein ισχυρίστηκε ότι η Temu συνεργάστηκε με influencers για να τη δυσφημίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκκρεμεί η αίτηση της Temu για την απόρριψη αυτής της υπόθεσης.

«Ρήτρα» στους κατασκευαστές

Στη νέα της αγωγή η Temu ισχυρίζεται ότι η Shein, η οποία εισήλθε στην αγορά των ΗΠΑ το 2017 και έχει αποτίμηση 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έκανε κατάχρηση της δύναμής της στην αγορά προσπαθώντας να εξαναγκάσει τους κατασκευαστές να αποφύγουν την Temu.

Συγκεκριμένα, η Temu ισχυρίζεται ότι η Shein «αναγκάζει τους κατασκευαστές να υπογράψουν ρήτρα ότι δεν θα συνεργαστούν με την Temu».

Οι επιχειρηματικές πρακτικές της Shein έχουν οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές και λιγότερες επιλογές για τους καταναλωτές, σύμφωνα με την Temu. Η Shein έχει επίσης παρεμποδίσει την επέκταση της αγοράς υπερταχείας μόδας στις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η αγωγή.

Εκπρόσωπος της Shein δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αγωγή του Temu είναι «αβάσιμη και θα υπερασπιστούμε σθεναρά τους εαυτούς μας».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα σχεδιαστών μήνυσε τη Shein, κάνοντας λόγο για «συστηματική και επαναλαμβανόμενη» παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. 

Η Shein, που ιδρύθηκε στην Κίνα, εμπορεύεται ρούχα σε χαμηλές τιμές. Τα παράγει στην Κίνα που πωλούνται διαδικτυακά στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

Η Temu προσφέρει χαμηλότερες τιμές από τη Shein. Η ακαθάριστη αξία των εμπορευμάτων της Temu αυξήθηκε από 3 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο σε 192 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο.

Η αγωγή, η οποία έχει ανατεθεί στον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Denise Casper, ζητά απροσδιόριστη τριπλή αποζημίωση.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ