Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βέλγιο: Νέα απεργία των πιλότων της Ryanair

Νέα απεργία, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 29η - 30ή Ιουλίου, προκήρυξαν οι πιλότοι της Ryanair στο Βέλγιο.

Οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας απαιτούν να αποκατασταθεί ο μισθός τους μετά τις περικοπές που υπέστησαν την περίοδο της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Καταγγέλλουν επίσης προβλήματα με τον χρόνο ανάπαυσης.

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των πιλότων και της εταιρείας, χωρίς αποτέλεσμα.

Κάνοντας λόγο για «πλήρη ασέβεια της εταιρείας έναντι των πιλότων», το συνδικάτο CNE/ACV Puls καλεί σε απεργία το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Θα επηρεαστούν κυρίως οι λειτουργίες στο αεροδρόμιο του Charleroi, καθώς, παρόλο που η Ryanair εκτελεί επίσης πτήσεις στο Zaventem, τα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί εκεί δεν έχουν βάση το Βέλγιο.

Στην προηγούμενη απεργία (15η και 16η Ιουλίου), σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου Charleroi (BSCA) σχεδόν τέσσερις στους δέκα επιβάτες (το 38%) επηρεάστηκαν τις ακυρώσεις πτήσεων.

Πάνω από το 80% των πιλότων της Ryanair συμμετείχε στην απεργία εκείνη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 120 πτήσεις το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ