Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Η Αυστραλία ξεκινά έρευνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία

Πηγή: Eurokinissi

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19 και κυρίως τους δραστικούς περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια ή την αργή υλοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμού.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επέβαλε η χώρα στη διάρκεια της πανδημίας ήταν από τους πιο αυστηρούς στον κόσμο. Έκλεισε τα σύνορά της με το εξωτερικό για δύο χρόνια και απομόνωσε τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της για μήνες.

«Ήταν μια πολύ ταραγμένη περίοδος στη ζωή μας. Όμως την ξεπεράσαμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι σε δημοσιογράφους.

«Οφείλουμε να εξετάσουμε τι λειτούργησε καλά και τι θα μπορούσε να βελτιωθεί, εστιάζοντας στο μέλλον», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους της πανδημίας, η στρατηγική της Αυστραλίας λειτούργησε, αλλά η χαλάρωση των κανονισμών οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων. Το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού περιόρισε ωστόσο τον αριθμό των θανάτων.

Η ανεξάρτητη αυτή έρευνα διάρκειας 12 μηνών θα εξετάσει την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, διευκρίνισε η αυστραλιανή κυβέρνηση.

Θα εξετάσει την παροχή εμβολίων, θεραπειών και βασικού ιατρικού υλικού, τις οικονομικές βοήθειες στους ιδιώτες και στις επιχειρήσεις, την βοήθεια για την ψυχική υγεία ή ακόμη την βοήθεια στους Αυστραλούς του εξωτερικού.

Ξεχωριστές έρευνες

Ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας έχουν ήδη δημοσιεύσει τις δικές τους έρευνες.

Αυτή που έγινε στη Νέα Νότια Ουαλία αποκάλυψε ότι έγιναν «σοβαρά» λάθη όταν χιλιάδες επιβάτες έλαβαν άδεια να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο Ruby Princess στο Σίδνεϊ στις 19 Μαρτίου του 2020, προτού να είναι διαθέσιμα τα αποτελέσματα των τεστ για τον νέο κορονοϊό στα οποία είχαν υποβληθεί, προκαλώντας επιδημικό κύμα.

Από τον Ιανουάριο του 2020, η χώρα των 26 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε πάνω από 11 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊού και 22.800 θανάτους από την COVID-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ