Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Παρίσι: 300% εκτοξεύτηκαν οι τιμές στα ξενοδοχεία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Πηγή: Unsplash

Περίπου 685 δολάρια για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τριών αστέρων θα κληθούν να πληρώσουν όσοι επισκεφτούν το Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, καθώς οι τιμές διαμονής ήδη έχουν αυξηθεί περισσότερο από τρεισήμισι φορές σε σχέση με τις συνηθισμένες καλοκαιρινές τιμές.

Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στη γαλλική πρωτεύουσα καλούνται να πληρώσουν περίπου 685 δολάρια τη βραδιά για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων, σε σύγκριση με τα περίπου 178 δολάρια που θα έδιναν για μια τυπική διαμονή τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Google. Οι τιμές διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων αγγίζουν τα 953 δολάρια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη συνήθη τιμή των 266 δολαρίων.

Η διαμονή σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων κοστίζει 1.607 δολάρια τη βραδιά, σε σύγκριση με 625 δολάρια για μια τυπική διαμονή τον Ιούλιο.

Η πόλη αναμένει περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ενώ τα διαθέσιμα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού είναι 280.000, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου τουρισμού του Παρισιού.

«Συνιστούμε στους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν έγκαιρα για να εξασφαλίσουν τα ξενοδοχεία τους προτού περιοριστεί η διαθεσιμότητα», είπε εκπρόσωπος της Expedia Group Inc.

Σύμφωνα με την εταιρεία τουριστικών ερευνών MKG, ήδη έχουν γίνει κρατήσεις για το 45% των διαθέσιμων δωματίων στο Παρίσι, για την περίοδο των Αγώνων. Συνήθως μόνο το 3% των δωματίων είναι κλεισμένα έναν χρόνο πριν.

Η αυξημένη ζήτηση έχει ωθήσει προς τα πάνω και τις τιμές των διαθέσιμων προς ενοικίαση ακινήτων μέσω των πλατφορμών Airbnb και Vrbo. Η μέση ημερήσια τιμή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Αγώνων είναι 536 δολάρια, σχεδόν τριπλάσια σε σύγκριση με πέρυσι, την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων AirDNA.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ