Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Facebook News: Συμφωνία με γερμανικούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς

Facebook / Πηγή: AP
Facebook / Πηγή: AP

Τις εξελίξεις στην Αυστραλία προσπαθούν να προλάβουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί, καθώς μια αντιπαράθεση όπως αυτή με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες πολλών δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση της χώρας προωθεί ένα νομοσχέδιο που θα υποχρεώνει τις Big Teck να πληρώσουν για τη χρήση ειδησεογραφικού περιεχομένου που εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης και στη ροή των πληροφοριών τους.

Η Facebook ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να ξοδέψει ποσό ύψους τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια στη βιομηχανία της ενημέρωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, μνημονίων συνεργασίας με τους κορυφαίους δημοσιογραφικούς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Facebook News, μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα εντός του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, θα αρχίσει τη λειτουργία του στη Γερμανία, τον ερχόμενο Μάιο.

Τον Ιανουάριο, η Facebook ανακοίνωσε συμφωνίες με εκδοτικές εταιρείες στη Μεγάλη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων των The Guardian, Telegraph Media Group, Financial Times, Daily Mail Group και Sky News. Ως αποτέλεσμα, οι εκδότες θα δουν το περιεχόμενό τους να εμφανίζεται στο τμήμα Facebook News, που είναι μια ειδική ενότητα στην πλατφόρμα και η οποία διαθέτει εξατομικευμένες ειδήσεις από εκατοντάδες εκδότες σε κάθε χώρα. 

Στη Γερμανία περιλαμβάνονται  η εφημερίδα Die Zeit, το περιοδικό Der Spiegel, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο όμιλος Funke Mediengruppe και η Handelsblatt Media, καθώς και τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης της χώρας, όπως το Mediengruppe Oberfranken, το DDV Mediengruppe και το Verlagsgruppe Passau.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας, το Facebook News θα προσφέρει έναν συνδυασμό επιμελημένων και εξατομικευμένων ειδήσεων με σκοπό να παρέχει στους χρήστες του αξιόπιστη ενημέρωση. Παράλληλα οι χρήστες του Facebook θα βλέπουν ειδήσεις προσαρμοσμένες στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα με βάση τις ειδήσεις που διαβάζουν, μοιράζονται και παρακολουθούν.

Παράλληλα, η Κομισιόν επεξεργάζεται νέα Οδηγία στην κατεύθυνση επιβολής κανόνων διαφάνειας και υπευθυνότητας στις μεγάλες πλατφόρμες και στην υιοθέτηση νέων εργαλείων ανταγωνισμού για να αποφευχθεί η κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ψηφιακή οικονομία κυρίως από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ