Νέα
  • ΓΔ: 1414.9 -0.31%
  • Τζίρος: 59,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Shein: Κατέθεσε αίτηση για την εισαγωγή της στη Wall Street

Η Shein έχει καταθέσει εμπιστευτικά αίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, καθώς ο κινεζικός κολοσσός της fast fashion επιδιώκει να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά του με μια αρχική δημόσια προσφορά που φημολογείται εδώ και καιρό, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Shein τελευταία φορά αποτιμήθηκε στα 66 δισεκατομμύρια δολάρια και θα μπορούσε να είναι έτοιμη για δημόσια προσφορά το συντομότερο το 2024, δήλωσαν τη Δευτέρα άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. 

Δεν είναι σαφές πόσο αξίζει σήμερα η εταιρεία, αλλά η αποτίμησή της ήταν κεντρικό σημείο συζήτησης μεταξύ της Shein και των συμβούλων με τους οποίους συνεργάζεται.

Η εταιρεία ανέθεσε στις Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley να είναι οι κύριοι ανάδοχοι της προσφοράς.

Χρήση καταναγκαστικής εργασίας

Η Shein έχει σημειώσει αλματώδη άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, αντιμετώπισε μια σειρά από προκλήσεις στην πορεία και βρέθηκε αντιμέτωπη με κατηγορίες για χρήση καταναγκαστικής εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της, παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, βλάβη του περιβάλλοντος και κλοπή σχεδίων από ανεξάρτητους σχεδιαστές.

Η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος υπό έρευνα από τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και έχει ελεγχθεί σχετικά με τους δεσμούς της με το Πεκίνο. Πολλοί νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένων 16 Ρεπουμπλικανών γενικών εισαγγελέων, έχουν καλέσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διασφαλίσει ότι η Shein δεν χρησιμοποιεί καταναγκαστική εργασία στην αλυσίδα εφοδιασμού της πριν της επιτραπεί να αρχίσει να διαπραγματεύεται στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ