Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερντογάν: Είχαμε τις διαφωνίες μας με Ελλάδα, αλλά μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο

Προσέγγιση προς την Ελλάδα έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες πριν επισκεφτεί τη χώρα μας, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ΑΚΡ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως: «Εφαρμόζουμε με επιτυχία τη στρατηγική μας για την αύξηση του αριθμού των φίλων μας και τη μείωση του αριθμού των αντιπάλων μας στην εξωτερική πολιτική. Δεν βλέπουμε τη διπλωματία ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος, όπου η μία πλευρά χάνει και η άλλη κερδίζει», ανέφερε, για να προσθέσει ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία, με την οποία λαμβάνει σάρκα και οστά η αρχή του να βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, kazan-kazan (από το αντίστοιχο αγγλικό win-win), όπως είπε με τη χαρακτηριστική φράση που συνηθίζει να χρησιμοποιεί.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, ιδίως με τους γείτονές μας» είπε ακόμη, τονίζοντας πως «αυτή είναι και η προσέγγισή μας στην επίσκεψη της 7ης Δεκεμβρίου στην Ελλάδα».

Καταλήγοντας την αναφορά του στα ελληνοτουρκικά, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε: «Είχαμε τις διαφωνίες μας χθες και τις έχουμε και σήμερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο. Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας. Εύχομαι η επίσκεψη αυτή να συμβάλει στο άνοιγμα μιας νέας σελίδας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ