Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αζερμπαϊτζάν: Πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο κήρυξε ο πρόεδρος Αλίεφ

Πηγή: AP

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ προκήρυξε σήμερα πρόωρες προεδρικές εκλογές για τις 7 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο 61χρονος Αλίεφ, που επανεξελέγη το 2018 για μία ακόμη επταετή θητεία στη διάρκεια της οποίας κατέστειλε σε μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε φωνή αντιπολίτευσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί.

Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2025, αλλά ο Αλίεφ φαίνεται να επιθυμεί να επωφεληθεί της δημοτικότητάς του, η οποία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο μετά την ανακατάληψη του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τον Σεπτέμβριο ο Αζέρος πρόεδρος διέταξε μια επιχείρηση αστραπή για την ανακατάληψη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια περιοχή που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν αλλά η πλειονότητα των κατοίκων της ήταν Αρμένιοι. Έκτοτε σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του θύλακα, 100.000 από τους 120.000 ανθρώπους, έχουν καταφύγει στην Αρμενία. Αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχημένη επίθεση εναντίον του θύλακα μέσα σε τρία χρόνια.

Το 75% των Αζέρων εγκρίνουν τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του κέντρου κοινωνικών ερευνών τη χώρας.

Ο Ιλχάμ Αλίεφ κυβερνά το Αζερμπαϊτζάν από το 2003, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα του Χεϊντάρ, με σιδηρά πυγμή.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ