Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Με το ίδιο νόμισμα απειλεί η Μόσχα τη Δύση αν κατασχεθούν δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Nτμίτρι πεσκόφ κατά των κυρώσεων της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς
Πηγή: AP

Η Ρωσία έχει κατάλογο με περιουσιακά στοιχεία της Δύσης, που θα κατασχεθούν εάν οι ηγέτες της G7 αποφασίσουν να κατασχέσουν 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο.

Οι ηγέτες της G7 θα συζητήσουν το ενδεχόμενο κατάσχεσης των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων κατά τη συνάντησή τους τον Φεβρουάριο, μεταδίδει το Reuters.

Διαβάστε επίσης: Εισήγηση ΗΠΑ στην G7: Στο τραπέζι η κατάσχεση δεσμευμένων πόρων της Ρωσίας αξίας 300 δισ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση από τη Δύση θα παραβίαζε το διεθνές δίκαιο και θα υπονόμευε τόσο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και την παγκόσμια οικονομία.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία έχει αναλύσει πιθανά μέτρα αντιποίνων. Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κατάλογος περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσε να κατασχέσει η Ρωσία, ο Πεσκόφ είπε: «Υπάρχει».

Αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο.

Η Δύση επί τους παρόντος έχει δεσμεύσει πόρους αξίας περίπου 300 δισ. δολ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εισηγήθηκε να μελετήσουν τεχνικές ομάδες χωρών μελών της G7 τρόπους για να κατασχεθούν αυτοί οι πόροι, ανέφερε σε προχθεσινό της φύλλο η εφημερίδα Financial Times.

Οι ΗΠΑ, με την υποστήριξη της Βρετανίας, της Ιαπωνίας και του Καναδά, πρότειναν να αρχίσει προπαρασκευαστική δουλειά ώστε να εξεταστούν επιλογές από τους ηγέτες της G7 σε προσεχή σύνοδο, περί την 24η Φεβρουαρίου, κατά το δημοσίευμα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ