Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η μετοχή που αυξήθηκε κατά 4.000%, ξεπερνώντας ακόμα και την GameStop

Πηγή: NanoRepro
Πηγή: NanoRepro

Μια εταιρεία που παρήγε τεστ γονιμότητας και αποφάσισε να στραφεί στην παραγωγή τεστ κορονοϊού είδε την τιμή της μετοχής της να αυξάνεται κατά 4.000% μέσα σε έναν χρόνο! Ο λόγος για τη γερμανική εταιρεία NanoRepro, με έδρα το Μάρμπουργκ, που με αυτή της την επίδοση έκανε την αύξηση 1.600% που παρουσίασε η μετοχή της GameStop πριν από λίγο καιρό (τον Ιανουάριο, μέσα σε λίγες ημέρες) να μοιάζει μικρή. 

Η NanoRepro έως πέρυσι τον Μάρτιο παρήγε τεστ γονιμότητας, έως ότου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός. Τότε, αποφάσισε να στραφεί στην παραγωγή τεστ κατά της Covid-19, μια αλλαγή η οποία της έδωσε απίστευτη ώθηση, όπως αναφέρει το Reuters. Έτσι, πριν από λίγες μέρες η μετοχή τής ΝanoRepro είχε παρουσιάσει κέρδη άνω του 4.000%. 

Την περασμένη εβδομάδα έκαναν την εμφάνισή τους σημάδια δραστηριότητας δανεισμού των μετοχών της γερμανικής εταιρείας, σύμφωνα με στοιχεία από της FIS Astec Analytics, υποδεικνύοντας ότι ορισμένοι επενδυτές παίρνουν short θέσεις. Πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, δεν υπήρχαν σημάδια τέτοιας δραστηριότητας, εν μέρει λόγω της μικρής διασποράς των μετοχών από τη στιγμή που η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας δεν είναι μεγάλη, με τους επενδυτές να ποντάρουν στις μετοχές τής NanoRepro μετά τη μεγάλη ζήτηση για τεστ κορονοϊού, η οποία οδήγησε σε δεκαπλασιασμό των πωλήσεών της το 2020.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της FIS Astec, το κόστος δανεισμού των μετοχών ανήλθε στο 17% την περασμένη Τετάρτη, δέκα φορές υψηλότερα από τον μέσο όρο του κλάδου. Την ίδια ημέρα η τιμή της μετοχής της NanoRepro έφθασε στα 22 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνάει τα 240 εκατ. ευρώ, από μόλις 5 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες η μετοχή έχει χάσει σημαντικό έδαφος, με τις σημερινές απώλειες να ανέρχονται στο 18%. Παρά την πρόσφατη πτώση, η μετοχή της NanoRepro παραμένει στο +2.500% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, μια αύξηση που αφήνει πίσω σε μεγάλο βαθμό τα σημαντικά κέρδη που έχουν το Bitcoin ή η μετοχή της Tesla.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ