Νέα
  • ΓΔ: 910.31 +0.36%
  • Τζίρος: 8,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Αγωγή από γαλλικές startups για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων

Apple / Πηγή: AP Newsroom
Apple / Πηγή: AP Newsroom

H France Digitale, η οποία εκπροσωπεί τεχνολογικές startups της Γαλλίας, αναμένεται να καταθέσει αγωγή εναντίον της Apple για παραβιάσεις που σχετίζονται με τους κανόνες περί προσωπικών δεδομένων της ΕΕ.

Σύμφωνα με την France Digitale, η τελευταία έκδοση λειτουργικού iOS 14, δεν ακολουθεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες συμμόρφωσης για την ιδιωτικότητα. Οπως αναφέρει, ενώ οι κάτοχοι iPhones ερωτώνται αν επιθυμούν οι εφαρμογές να συλλέγουν ένα αναγνωριστικό προκειμένου στη συνέχεια να διαμορφώνουν τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται, οι αρχικές ρυθμίσεις των συσκευών επιτρέπουν στην Apple να προβάλλει διαφημίσεις δίχως οι χρήστες να ερωτώνται για το περιεχόμενο που βλέπουν.

Βάσει του ευρωπαϊκού πλαισίου, όλοι οι οργανισμοί είναι υποχρεωμένοι να ρωτούν τους επισκέπτες στο διαδίκτυο, αν συμφωνούν τα δεδομένα τους να συλλέγονται από τους trackers και από άλλα ψηφιακά εργαλεία. «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παραβίαση του κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν δίνεται η επιλογή της συναίνεσης. Είναι ενεργοποιημένο αυτόματα και αυτό απαγορεύεται ρητά από το GDPR και το Ηλεκτρονικό Απόρρητο», σημείωσε στο CNBC ο CEO της France Digitale, Nicolas Brien.

Πέρυσι η Κομισιόν είχε ξεκινήσει έρευνες για τις πρακτικές της Apple στο App Store και στο App Pay, ενώ η εταιρεία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών σε Γερμανία, Ισπανία και Αυστρία, αναφορικά με τη διαχείριση των δεδομένων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ