Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή κίνηση Ερντογάν σε διπλωματική και αμυντική σκακιέρα: Συμφωνία με Σομαλία και τουρκικό μαχητικό

Δύο εξελίξεις δείχνουν ότι η Τουρκία δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια ούτε στην εξωτερική πολιτική ούτε στην αμυντική. Αντίθετα, επιδιώκει να γίνει περιφερειακός καιπαγκόσμιος παίκτης.

Πρώτα από όλα, όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση του μαχητικού που κατασκευάζειη Άγκυρα από το 2018 και αναμένεται να είναι στους αιθέρες το 2028. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να δώσει στο εσωτερικό πρώτα ένα προεκλογικό μήνυμα πως η «Τουρκία είναι μεγάλη και μόνο με το AKP». Στο εξωτερικό πάλι καυχήθηκε ότι είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που μπορούν να κατασκευάσουν μέχρι και αεροπλάνα. Άρα η Τουρκία μπαίνει πανηγυρικά στο κλαμπ των ισχυρών. Βέβαια, ακόμη λείπει ο κινητήρας και τα όπλα στο αεροσκάφος. Δηλαδή, τα βασικότερα για να το πεις μαχητικό, αλλά εδώ θέλει να μπει σφήνα η Ρωσία, προκειμένου να καλύψει τα τεχνικά κενά κι αυτό θα δείξει, αν η Τουρκία ξαναστρέψει την πλάτη στη Δύση.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ