Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν τον Ιανουάριο την καθοδική τους πορεία

Πηγή: AP

Οι μεγάλες κινεζικές πόλεις ανέφεραν μείωση των τιμών των κατοικιών τον Ιανουάριο, η οποία όμως είναι μικρότερη σε σχέση με προηγούμενους μήνες, έδειξαν σήμερα τα επίσημα στοιχεία.

Το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής ανέφερε ότι σε 56 από τις 70 μεγάλου και μεσαίου μεγέθους πόλεις οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε λιγότερες από τις 62 που οι τιμές τους είχαν μειωθεί το Δεκέμβριο 2023. Επιπλέον 68 τέτοιες πόλεις κατέγραψαν μειώσεις των τιμών των παλαιότερων κατοικιών, σε σύγκριση με 70 τον προηγούμενο μήνα.

Στις τέσσερις μεγαλύτερες πόλεις, το Πεκίνο, τη Σανγκάη, την Γκουανγκτζόου (Καντόνα) και τη Σεντζέν, οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,3% τον Ιανουάριο, με τον ρυθμό της μείωσης να υπολείπεται κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στο μεταξύ, ο ρυθμός της μείωσης των τιμών των παλαιότερων κατοικιών μειώθηκε στο 1% κατά την ίδια περίοδο.

Οι τιμές των κατοικιών στις 31 πόλεις δεύτερου μεγέθους και στις 35 τρίτου μεγέθους μειώθηκαν επίσης εν γένει τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές τόσο των νέων όσο και των παλαιότερων κατοικιών στις κινεζικές πόλεις συνέχισε τον Ιανουάριο την καθοδική πορεία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ