Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Μετά την Alibaba, νέα πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Μετά την Alibaba του δισεκατομμυριούχου Τζακ Μα, στην οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 500.000 γιουάν (64.000 ευρώ) στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, οι ρυθμιστικές Αρχές της Κίνας επέβαλαν σήμερα πρόστιμα σε άλλες δώδεκα εταιρείες τεχνολογίας -μεταξύ των οποίων κάποιες σημαντικές- για υποθέσεις που σχετίζονται με παραβιάσεις των αντιμονοπωλιακών κανόνων, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. 

Το Πεκίνο έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τον έλεγχο στους διαδικτυακούς κολοσσούς, ανησυχώντας για μονοπωλιακές πρακτικές και πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Οι Baidu, Tencent, Didi Chuxing, SoftBank και μια θυγατρική εταιρεία της ByteDance περιλαμβάνονται μεταξύ των εταιρειών αυτών, όπως ανακοίνωσε η κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγορά (SAMR). Σε καθεμία από τις εταιρείες επιβλήθηκε πρόστιμο 500.000 γιουάν (όσο και στην Alibaba δηλαδή), για προσπάθειες συγκέντρωσης της αγοράς, χωρίς ωστόσο να έχουν προσπαθήσει να αποκλείσουν τον ανταγωνισμό από άλλες εταιρείες, σύμφωνα με τη SAMR.

Η εταιρεία Tencent ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα συμμορφωθεί άμεσα και θα παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά τις μελλοντικές της κινήσεις, ενώ η SoftBank, η Baidu και η Didi δεν προέβησαν σε κάποια ανακοίνωση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η SAMR είχε επιβάλει πρόστιμο, εκτός από την Alibaba, και στην China Liter (θυγατρική της Tencent) καθώς και σε άλλες εταιρείες επειδή δεν παρείχαν πληροφορίες για συμφωνίες που έχουν σχέση με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ