Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα φωτοβολταϊκά παρείχαν το 87% του συνόλου της νέας ισχύος το πρώτο τρίμηνο

Φωτοβολταϊκό πάρκο
Φωτοβολταϊκό πάρκο / Πηγή: Eurokinissi

Ο ήλιος λάμπει στις ΗΠΑ! Μια επισκόπηση των δεδομένων που δημοσιεύθηκαν από την Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας (Federal Energy Regulatory Commission - FERC) στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει ότι η ηλιακή ενέργεια παρείχε σχεδόν το 87% του συνόλου της νέας δυναμικότητας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Μόνο τον Μάρτιο, ο τομέας αντιπροσώπευσε το 99,7% της προστιθέμενης ισχύος, σηματοδοτώντας τον 7ο συνεχόμενο μήνα κατά τον οποίο παρείχε περισσότερη νέα ηλεκτροπαραγωγική ισχύ στις ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας.

Στην τελευταία μηνιαία έκθεση "Energy Infrastructure Update" (με στοιχεία έως τις 31 Μαρτίου 2024), η FERC ανακοίνωσε ότι 52 "μονάδες" ηλιακής ενέργειας παρείχαν 2833 MW νέας εγχώριας παραγωγικής ικανότητας τον Μάρτιο ή 99,72% του συνόλου.

Για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αντιστοιχούσε στο 86,79% (ή 6497 MW) της νέας παραγωγικής ικανότητας που τέθηκε σε λειτουργία, ενώ η αιολική συνεισέφερε το 12,40% (928 MW).

Το φυσικό αέριο ακολούθησε με 49 MW (0,65%) συνοδευόμενο από 5 MW πετρελαίου, 3 MW βιομάζας, 3-MW "άλλων" και 1 MW υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Η ηλιακή ενέργεια ήταν τώρα η μεγαλύτερη πηγή νέας παραγωγικής ικανότητας για επτά συνεχόμενους μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως τον Μάρτιο του 2024.

Επίσης, η νέα φωτοβολταϊκή ισχύς που προστέθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν υπερδιπλάσια από την αντίστοιχη που προστέθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2023 (2774 MW).

Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια μαζί αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το ένα πέμπτο (20,02%) της εγκατεστημένης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας της χώρας.


 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ