Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, περίπου 150 εθελοντές έδωσαν το «παρών» το πρωί στη δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Τριανδρίας, συμβάλλοντας στη φύτευση 1.000 νέων δέντρων. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης.
Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, ο συνολικός αριθμός των δέντρων που έχουν φυτευτεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη πλησιάζει πλέον τις 20.000, ενισχύοντας σημαντικά το αστικό πράσινο και τη βιωσιμότητα των γειτονιών.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη δράση του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε» και τη διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζει τις στοχευμένες παρεμβάσεις που έχουν στόχο την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος σε κάθε περιοχή της πόλης.
Συνεχίζεται το πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων
Οι σημερινές εργασίες αποτελούν μέρος ενός διαρκούς προγράμματος που υλοποιείται το τελευταίο διάστημα, με έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών, τη βιωσιμότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον.