Νέα
  • ΓΔ: 1444.28 -0.35%
  • Τζίρος: 33,51 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Για πρώτη φορά το ρωσικό LNG σε πακέτο κυρώσεων

Η EE ενέκρινε το 14ο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά το ρωσικό φυσικό αέριο στις νέους περιορισμούς, σύμφωνα με όσα ανέφεραν αξιωματούχοι σε διεθνή ΜΜΕ .

Σύμφωνα με το Reuters η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει κυρώσεις σε τρία LNG projects όπως επίσης και μία ρήτρα που επιτρέπει στη Σουηδία και τη Φινλανδία να ακυρώσουν συμβάσεις ρωσικού LNG.

Επίσης απαγορεύει τις επανεξαγωγές ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα ύδατα της ΕΕ, αλλά δεν απαγορεύει τις εισαγωγές, όπως έγινε το 2022 με το εμπόριο ρωσικού πετρελαίου. Ορισμένες χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να εισάγουν αέριο μέσω αγωγών από τη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι εισαγωγές ρωσικού LNG στην ΕΕ αυξήθηκαν σημαντικά, καθώς τα κράτη μέλη του μπλοκ επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω αγωγών που διακόπτονται σταθερά από τη Μόσχα. Μάλιστα τα στοιχεία έδειξαν ότι τον Μάιο το ρωσικό LNG που εισήχθη στην ΕΕ ήταν περισσότερο από το αμερικανικό.

Σύμφωνα, πάντως, με εμπειρογνώμονες της αγοράς, το νέο πακέτο θα έχει μικρό αντίκτυπο καθώς οι μεταφορτώσεις φυσικού αερίου μέσω λιμένων της ΕΕ προς την Ασία αντιπροσωπεύουν μόνο το 10% περίπου των συνολικών ρωσικών εξαγωγών LNG.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ