Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Η Microsoft παραιτήθηκε από τη θέση της ως παρατηρητής στο Δ.Σ. της OpenAI

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Microsoft παραιτήθηκε από τη θέση της στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, λέγοντας ότι η συμμετοχή της δεν είναι πλέον απαραίτητη, καθώς ο κατασκευαστής του ChatGPT έχει βελτιώσει τη διακυβέρνησή του. 

Σε επιστολή της χθες Τρίτη, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι παραιτείται, "με άμεση ισχύ", από το ρόλο της ως παρατηρητής στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης.

"Εκτιμούμε την υποστήριξη που μας έδειξε η ηγεσία της OpenAI και το διοικητικό συμβούλιο της καθώς λάβαμε αυτή την απόφαση", αναφέρεται στην επιστολή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αιφνιδιαστική αποχώρηση έρχεται εν μέσω εντεινόμενων ελέγχων από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές. Η Microsoft φέρεται να έχει επενδύσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι θα εξετάσουν εκ νέου τη σύμπραξη βάσει των αντιμονοπωλιακών κανόνων της Ενωσης των «27», ενώ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ αλλά και η Υπηρεσία Ανταγωνισμού της Βρετανίας έχουν επίσης εξετάσει το σύμφωνο.

Η Microsoft πήρε τη θέση στο διοικητικό συμβούλιο έπειτα από μια μάχη εξουσίας κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν απολύθηκε αλλά στη συνέχεια επανήλθε, ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που βρίσκονταν πίσω από την απομάκρυνσή του οδηγήθηκαν στην έξοδο.

"Τους τελευταίους οκτώ μήνες γίναμε μάρτυρες σημαντικής προόδου από το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο και είμαστε σίγουροι για την κατεύθυνση της εταιρείας", ανέφερε η Microsoft στην επιστολή της. "Δεδομένων όλων αυτών, δεν πιστεύουμε πλέον ότι ο περιορισμένος ρόλος μας ως παρατηρητής είναι απαραίτητος".

Με την αποχώρηση της Microsoft, η OpenAI δεν θα έχει πλέον θέσεις παρατηρητή στο διοικητικό της συμβούλιο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ