Νέα

Γερμανία: Σημαντική πτώση του κόμματος της Μέρκελ σε δημοσκόπηση

Ανγκελα Μέρκελ / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το βάρος των σκανδάλων μείωσαν σημαντικά την επιρροή του κόμματος της Μέρκελ στη Γερμανία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της κυριακάτικης Bild, σε αντίθεση με το κόμμα των Πρασίνων που ενισχύεται έξι μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές και ενώ η Χριστιανική Ενωση (το CDU και το CSU) δεν έχουν ακόμη επιλέξει τον υποψήφιό τους για την Καγκελαρία. Σημειώνεται ότι η Μέρκελ έχει ανακοινώσει από χρόνια την πρόθεσή της να αποχωρήσει με τη λήξη της σημερινής Βουλής. 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, CDU/CSU συγκεντρώνουν 27%, με απώλεια τεσσάρων μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στο 17%, ενισχυόμενοι κατά μία μονάδα.

Στην δεύτερη θέση ωστόσο βρίσκονται οι Πράσινοι με 22% και αύξηση τριών μονάδων και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι με 10% (+2), η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) επίσης με 10% (-1) και η Αριστερά με 8% χωρίς αλλαγή στα ποσοστά της.

Εάν αυτά τα αποτελέσματα αποτυπώνονταν στην κάλπη, ο μεγάλος συνασπισμός ο οποίος κυβερνά σήμερα (CDU/CSU και SPD) δεν θα ήταν εφικτός, χωρίς την συμμετοχή και τρίτου κόμματος, ενώ το πιθανότερο θα ήταν μια συμμαχία CDU/CSU και Πρασίνων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ