Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηλεκτρoκίνηση: Η VW μπορεί να ξεπεράσει την Tesla σε πωλήσεις

Volkswagen
Volkswagen / Πηγή: AP

Η Volkswagen θα μπορούσε το 2022 να ξεπεράσει σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων την Tesla, εκτιμά σε έκθεσή της η Deutsche Bank, αρκεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί πρότζεκτ γύρω από την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με την έκθεση της γερμανικής τράπεζας, ο κλάδος με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volkswagen θα μπορούσε έως τον επόμενο χρόνο να έχει αποτίμηση 195 δισ. ευρώ -περισσότερο από όσο αξίζει σήμερα όλη η εταιρεία- εάν αξιολογούνταν όπως οι ανταγωνίστριές της Tesla και Nio. 

Μάλιστα, η Deutsche Bank αυξάνει κατά 46% την τιμή-στόχο για τη μετοχή της VW, στα 270 ευρώ. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πλέον η πολυτιμότερη εταιρεία της χώρας για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο ντίζελ του 2015, εκθρονίζοντας τον γίγαντα λογισμικού SAP ως η μεγαλύτερη εταιρεία του γερμανικού δείκτη DAX.

Σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας, είναι αρκετά πιθανό οι παραδόσεις ηλεκτροκίνητων της VW να ξεπεράσουν αυτές της Tesla σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την κυκλοφορία του SUV ID.4 . Στελέχη της Seat (θυγατρικής της VW) δήλωσαν, δε, ότι σκοπεύουν να λανσάρουν το 2025 ένα ηλεκτροκίνητο πόλης, που θα έχει τιμή μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ.

Η VW σχεδιάζει να μετασχηματίσει το εργοστάσιο της Seat έξω από τη Βαρκελώνη σε κόμβο ηλεκτροκίνησης, με ετήσιο στόχο την παραγωγή περισσότερων από 500.000 οχημάτων, αριθμός ισοδύναμος των παγκόσμιων παραδόσεων της Tesla το 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ