Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

ILO: Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί περισσότερο την εργασία των γυναικών παρά των ανδρών

Pexels

Οι θέσεις εργασίας στις οποίες παραδοσιακά απασχολούνται γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) από αυτές στις οποίες απασχολούνται άνδρες, ιδιαίτερα σε χώρες υψηλού εισοδήματος, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το 96% των θέσεων εργασιών στις οποίες παραδοσιακά απασχολούνται γυναίκες πρόκειται να μετασχηματιστεί συγκριτικά με το 3,5% αυτών που εκτελούνται από άνδρες, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερα διοικητικά καθήκοντα και μετασχηματίζει θέσεις υπαλλήλων γραφείου, όπως είναι η γραμματειακή υποστήριξη.

Η ανθρώπινη συμμετοχή θα συνεχίσει να είναι απαραίτητη για πολλές εργασίες –και οι ρόλοι εργασίας είναι πιθανότερο να αλλάξουν ριζικά παρά να εξαλειφθούν, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι θέσεις εργασίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε υπηρεσίες λογισμικού και σε τομείς που σχετίζονται με χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αλλαγής.

«Τονίζουμε ότι τέτοιου είδους έκθεση δεν συνεπάγεται την άμεση αυτοματοποίηση ενός ολόκληρου επαγγέλματος, αλλά μάλλον τη δυνατότητα ένα μεγάλο μέρος των σημερινών καθηκόντων να εκτελείται με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι συντάκτες της έκθεσης καλούν τις κυβερνήσεις και τις οργανώσεις εργοδοτών και των εργαζομένων να σκεφθούν πώς η ΑΙ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την παραγωγικότητα και την ποιότητα εργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ