Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πτήσεις μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού από KLM και Delta

KLM / Πηγή: Pixabay
KLM / Πηγή: Pixabay

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, το ολλανδικό κομμάτι της Air France-KLM, η KLM γνωστοποίησε την απόφασή της να προσφέρει covid-tested πτήσεις από την Ατλάντα προς το Άμστερνταμ, σε συνεργασία με την αμερικανική Delta, αρχής γενομένης από τις 15 Δεκεμβρίου. 

Οι πτήσεις θα ανέρχονται σε τέσσερις την εβδομάδα κι έχουν στόχο να αυξήσουν την εμπιστοσύνη και την ευελιξία των πελατών στα ταξίδια εν μέσω πανδημίας

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι ταξιδιώτες θα υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό πέντε ημέρες πριν από την αναχώρηση. «Μόνο οι ταξιδιώτες με αρνητικό τεστ θα γίνονται αποδεκτοί για επιβίβαση» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η KLM. 

Όπως αναφέρει η Delta στο site της, οι δύο εταιρείες ήρθαν σε συνεννόηση με την ολλανδική κυβέρνηση, το αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ και το διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα Hartsfield-Jackson, προκειμένου να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα τεστ του κορονοϊού. Μέσω αυτού του προγράμματος, οι ταξιδιώτες της πτήσης Ατλάντα – Άμστερνταμ θα μπορούν να εξαιρούνται από την καραντίνα των 5 ημερών άμα τη αφίξει τους στην Ολλανδία

«Οι πτήσεις θα διαρκέσουν αρχικά για τρεις εβδομάδες, κι αν το πλάνο στεφθεί με επιτυχία, τότε οι αεροπορικές ελπίζουν να επεκτείνουν το πρόγραμμα και σε άλλες αγορές» ανακοίνωσε η KLM. 

Σύμφωνα με το Reuters, και η ιταλική Alitalia ανακοίνωσε την ίδια ημέρα, ένα παρόμοιο σχέδιο για τις πτήσεις Ρώμη - Νέα Υόρκη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ