Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Αναμένεται ανακοίνωση για αυστηρότερα μέτρα τις γιορτές

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα τις γιορτές
Πηγή: AP

Αναμένεται να ανακοινωθεί απόψε η αυστηροποίηση των μέτρων για την περίοδο των γιορτών στην γειτονική Ιταλία. Μάλιστα θα υιοθετηθεί μια σκληρότερη γραμμή από πλευράς της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε θα ανακοινώσει σε τηλεοπτικό του μήνυμα τις απαγορεύσεις της περιόδου των γιορτών, ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων της Covid – 19.

Σύμφωνα με τον Τύπο, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η υιοθέτηση της λεγόμενης «σκληρής γραμμής»: Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αναμένεται να επιβληθούν δέκα ημέρες ολικού lockdown, και άλλες τέσσερις με αυστηρά περιορισμένη δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών και λειτουργίας των καταστημάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, σε κάθε αυτοκίνητο, δεν θα μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δυο άτομα, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά μέχρι δεκατεσσάρων ετών.

Σημειώνεται ότι την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως και την ημέρα των Θεοφανίων, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και θα απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λάτιου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, τόνισε ήδη ότι αν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επισημοποιηθούν μέσα στην ημέρα, ο ίδιος θα υπογράψει απόφαση η οποία θα θέτει αυστηρούς περιορισμούς στη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών, για να προληφθεί ένα τρίτο, δραματικό κύμα κορονοϊού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ