Νέα
  • ΓΔ: 1451.51 +0.32%
  • Τζίρος: 27,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

G20: Παραμένουμε πιστοί στο στόχο για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Οι ηγέτες της G20, των 20 μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως που συναντώνται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη, θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου, σύμφωνα με ένα προσχέδιο του τελικού ανακοινωθέντος που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.

Το προσχέδιο είναι προϊόν των σκληρών διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν για τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, καθώς οι ηγέτες της G20 βρίσκονται στη Ρώμη για τη διήμερη σύνοδο με στόχο την εξασφάλιση της δέσμευσής τους για μείωση των εκπομπών άνθρακα.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην τήρηση της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015 που έχει στόχο τη διατήρηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης πολύ κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και της προσπάθειας για περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής», αναφέρεται στο προσχέδιο.

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι οι ηγέτες αναγνώρισαν τη σημασία της επίτευξης μηδενικών εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2050, ένας στόχος στον οποίο ορισμένες από τις χώρες που αποπτελούν τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί να ικανοποιήσουν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ