Νέα
  • ΓΔ: 1417.61 +0.95%
  • Τζίρος: 51,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Μείωσε τις εξαγωγές της προς ΕΕ και ΗΠΑ - Σε ποιες αγορές στρέφεται

Αυξημένες κατά 22% ήταν οι εξαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε σε σχέση με το 27% τον Οκτώβριο, λόγω της υψηλότερης συγκριτικής βάσης σε σχέση με πέρυσι.

Τα αποτελέσματα ωστόσο υπερέβησαν τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αύξηση 16%. 

Ενισχυμένες από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση, οι εξαγωγές είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης από τότε που ξεκίνησε η ανάκαμψη από την πανδημία.

Αυτή η ισχυρή ανάπτυξη έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις προσδοκίες των αγορών, ότι οι εξαγωγές σύντομα θα χάσουν τον ρυθμό τους καθώς θα επιστρέφουν οι καταναλωτές στις online αγορές.

Αλλά η αναβίωση του κορονοϊού στους εμπορικούς ανταγωνιστές της Κίνας επανέφερε τη ζήτηση στην Κίνα.

Οι εξαγωγές προς τα κράτη της ΝΑ Ασίας, τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Κίνας, αυξήθηκαν 22,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υψηλότερα από την αύξηση του 18% του Οκτωβρίου.

Οι εξαγωγές προς την ΕΕ, τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο, επιβραδύνθηκαν στο 33,5% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 44,3% του Οκτωβρίου και προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν 5,3%, χαμηλότερα από το 22,7% τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν 31,7% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, όταν οι όγκοι και οι τιμές του εισαγόμενου άνθρακα και του φυσικού αερίου αυξήθηκαν,.

Τον Οκτώβριο η αύξηση διαμορφώθηκε στο 20,6% και οι αναλυτές ανέμεναν για το Νοέμβριο αύξηση 19,8%. Το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας συρρικνώθηκε στα στα 71,72 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο, έναντι των 84,5 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο και έναντι των 82,2 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ