Νέα
  • ΓΔ: 880.75 -2.03%
  • Τζίρος: 34,51 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βραζιλία: Ανατρεπτική είσοδος της Huawei στα δίκτυα 5G

Αναδίπλωση της κυβέρνησης της Βραζιλίας συνιστά η συμμετοχή της Huawei στις δημοπρασίες δικτύων που είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Ιούνιο, αφού η εταιρεία ήταν σε καθεστώς αποκλεισμού στην ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς 5G.

Καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω απόφαση έπαιξε η αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ,  σύμφωνα με την εφημερίδα Estado de S. Paulo, η οποία επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, αναφέρει για την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης δύο λόγους: το πιθανό κόστος δισ. δολαρίων από τη στιγμή που ο εξοπλισμός των άλλων εταιρειών είναι πιο ακριβός από της ηγέτιδας στα δίκτυα τηλεπικοινωνίας, αλλά και η αποχώρηση του φίλου και συμμάχου του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου από τον Λευκό Οίκο.

► Τέλος οι κεραίες κινητής για την Telefónica - Τις πούλησε για 7,7 δισ. ευρώ

Συνεπώς, ο Μπολσονάρου προέταξε το οικονομικό συμφέρον της χώρας του έναντι της προσωπικής του σχέσης με τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ο Τραμπ, ο Μπολσονάρου τοποθετήθηκε αρνητικά στην εισχώρηση της Huawei στα δίκτυα 5G, επιδοκιμάζοντας τις κατηγορίες του Τραμπ ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της για να διεξάγει κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου.

Ο Μπολσονάρου κλήθηκε να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και της κυβέρνησής του, η οποία τοποθετήθηκε με την άποψη ότι όλες οι εταιρείες, οι οποίες μπορούν να αποδείξουν ότι σέβονται την εθνική κυριαρχία της Βραζιλίας και την προστασία των δεδομένων, μπορούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη των δικτύων 5G στη χώρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ