Νέα
  • ΓΔ: 833.99 +0.83%
  • Τζίρος: 15,31 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Total: Επένδυση ύψους 2,5 δισ. δολαρίων σε ΑΠΕ

Το 20% των μετοχών της Adani Green Energy Limited, η οποία σχετίζεται με την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, πρόκειται να αποκτήσει η Total στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για την κλιματική αλλαγή.

Εως το 2025 η Total θα βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις των εταιρειών με παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο twitter, ο διευθύνων σύμβουλος, Patrick Pouyanné, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη επένδυση στην «πράσινη» ενέργεια του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού. Έως το 2025 η παραγωγή της από ΑΠΕ θα ανέλθει στα 35 από 9 GW σήμερα.

►PepsiCo: Επενδύει στις ΑΠΕ για να πετύχει μηδενικές εκπομπές αερίων έως το 2040

Με το βλέμμα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Total με την επένδυση ποσού ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, στοχεύει αφενός στη βελτίωση της παγκόσμιας θέσης της ως προς την «πράσινη» πολιτική που ακολουθεί αφετέρου ευελπιστεί να ικανοποιήσει την επιταγή ενός μεγάλου μέρους των επενδυτών, οι οποίοι προσβλέπουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η AGEL είναι μια εταιρεία παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, υπό τη σκέπη του ομίλου Adani Green και η αξία της κεφαλαιοποίησής της ανέρχεται στα 20,25 δισ. δολάρια.

Η AGEL έχει στόχο έως το 2025 να έχει φθάσει την παραγωγή της από ΑΠΕ στα 25 gigawatts (GW), με την Total να δηλώνει ότι η ινδική εταιρεία θα έχει σημαντική συμβολή στο να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ