Νέα
  • ΓΔ: 1271.2 +0.51%
  • Τζίρος: 101,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

SpaceX: Το Δεκέμβριο η πρώτη εκτόξευση του πυραύλου Starship - Ο επόμενος στόχος του Μασκ

Πηγή: Associated Press

Στις αρχές Δεκεμβρίου η SpaceX θα προχωρήσει στην εκτόξευση του γιγαντιαίου πυραυλικού συστήματος Starschip. Το πολυαναμενόμενο εγχείρημα θα είναι καθοριστικό, ώστε η εταιρεία να προχωρήσει στο μεγάλο στόχο της που είναι να ξεκινήσει τη μεταφορά αστροναυτών της NASA στο διάστημα, τα επόμενα χρόνια.

Η διαστημική εταιρεία του Ίλον Μασκ προσπαθεί εδώ και χρόνια να ολοκληρώσει το project για τη δημιουργία και εκτόξευση ενός πυραύλου νέας γενιάς σε τροχιά.

Μέχρι τώρα έχει καταφέρει να προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση κάποιων πρωτοτύπων, μόλις λίγα χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, για να δοκιμάσει και την προσγείωση τους.  

Η αποστολή του Δεκεμβρίου θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δοκιμή του πυραύλου Starship.

Η ναυαρχίδα της SpaceX

Ο Starship, εφόσον περάσει όλες τις δοκιμές με επιτυχία, πρόκειται να είναι η ναυαρχίδα του διαστημικού προγράμματος της εταιρείας του Μασκ, αντικαθιστώντας το στόλο των πυραύλων Falcon 9. Θα είναι πολύ πιο ισχυρός και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλειάδα αποστολών, την τοποθέτηση δορυφόρων σε εμπορική τροχιά, για μεταφορές αστροναυτών, καθώς και για τουριστικές πτήσεις ιδιωτών.

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, η εταιρεία επελέγη το 2021 από την NASA να αναλάβει την μεταφορά αστροναυτών στη Σελήνη, σε μια αποστολή που προγραμματίζεται γύρω στο 2025, για πρώτη φορά από το 1972. Το συμβόλαιο της αποστολής ανέρχεται περίπου στα 3 δισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ