Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μακρόν-Ζελένκσι: Απαραίτητη η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη πέριξ της Ζαπορίζια

Πηγή: AP

Την ανάγκη δημιουργίας μίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης πέριξ του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια υπογράμμισαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά για το θέμα αυτό με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι υπογράμμισε ότι η Υπηρεσία θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της ούτως ώστε να επιτευχθεί η αποχώρηση κάθε στρατιωτικής δύναμης από τον πυρηνικό σταθμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων ο Γάλλος και ο Ουκρανός πρόεδρος εκτιμούν πως η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην παράνομη κατοχή του πυρηνικού σταθμού από την Ρωσία.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης και το θέμα των αναγκών που έχει η Ουκρανία ενόψει του χειμώνα. Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της διεθνούς Διάσκεψης για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στο Παρίσι. Μακρόν και Ζελένσκι συμφώνησαν πως το ζήτημα της παροχής ενέργειας στην Ουκρανία θα πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα της Διάσκεψης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ