Νέα
  • ΓΔ: 912.33 +0.05%
  • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Όρμπαν: «Τσαλίμια» και από τον Ούγγρο πρωθυπουργό για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν / Πηγή: AP
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν / Πηγή: AP

Για τον Ερντογάν ανησυχούσαν (και συνεχίζουν να ανησυχούν) στο ΝΑΤΟ, όμως ήταν ο Βίκτορ Όρμπαν που ξεκαθάρισε σήμερα πως η Ουγγαρία δεν πρόκειται να συζητήσει και να επικυρώσει την πιθανή είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία πριν τους πρώτους μήνες του 2023.

Η Ουγγαρία μαζί με την Τουρκία ήταν ήδη τα δύο κράτη μέλη που είχαν καθυστερήσει την όλη διαδικασία, με τον Ούγγρο πρωθυπουργό να παραμένει πιστός στη φιλορωσική στάση που κρατά σε όλα τα ζητήματα  

Τελικά το… «μαύρο πρόβατο» μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών επιβεβαίωσε τον τίτλο του και στο επίμαχο ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ αναβάλλοντας τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε και θα ξεκινήσει ο ανοιξιάτικος κύκλος λειτουργίας του ουγγρικού κοινοβουλίου το ζήτημα της ένταξης των δύο σκανδιναβικών κρατών στη Συμμαχία.

Θυμίζουμε πως Φινλανδία και Σουηδία έχουν υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ εδώ και μήνες, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, όμως παρά την πρόθεση της ηγεσίας της Συμμαχίας να υιοθετηθούν ταχύτατες διαδικασίες η διαδικασία κυλά με αργούς… χελώνας. Κι αυτό διότι απαιτείται από όλα τα κράτη μέλη να συμφωνήσουν και να επικυρώσουν την ένταξη των νέων μελών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ