Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βρετανία: Προειδοποίηση για πιθανή μείωση της χρήσης ρεύματος από την National Grid

Προειδοποίηση προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Βρετανίας εξέδωσε η εθνική εταιρεία δικτύου ηλεκτροδότησης National Grid προετοιμάζοντας τους για την πιθανότητα να τους ζητήσει να προχωρήσουν σε μείωση της χρήσης την ερχόμενη εβδομάδα, για να μην υπάρξουν προβλήματα επάρκειας.

Η εθνική εταιρεία ενημέρωσε και τους ιδιώτες πάροχους, όπως η Eon και η Octopus, πως πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάγκη διακοπών προκειμένου να αποφευχθεί η απειλή ενός μπλάκαουτ το χειμώνα.

Αναλυτές έχουν σχολιάσει πως η Βρετανία είναι από τις χώρες που είναι αντιμέτωπες με τα πιο ακραία σενάρια που μπορεί να οδηγήσουν σε μπλακάουτ, καθώς η ενεργειακή πίεση από τη Ρωσία προς την Ευρώπη συνεχίζεται.

Πριν από λίγες ημέρες η Βρετανία υποχρεώθηκε να εισάγει επιπλέον ρεύμα από τη Γαλλία, η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς κάποιες από τις μονάδες πυρηνικής ενέργειας παραμένουν ακόμη εκτός λειτουργίας,  καθώς έργα συντήρησης και επισκευών δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών που αύξησαν τις ανάγκες, συνάμα με την παρατεταμένη έλλειψη ανέμων που καθήλωσαν την παραγωγή ρεύματος από τις μεγάλες αιολικές μονάδες της χώρας.

Η National Grid έχει αρχίσει δοκιμές για την ευελιξία και την αντοχή του συστήματος ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να προετοιμαστεί για το χειμώνα

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ