Νέα
  • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
  • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Τις πρώτες δόσεις δυτικών εμβολίων παρέλαβε η χώρα

Πηγή: AP

Χρειάστηκε να περάσει μια διετία για να ενδώσει τελικά το Πεκίνο στις πιέσεις ώστε να εισάγει και κυρίως να χρησιμοποιήσει δυτικά εμβόλια. Αν και οι πρώτες ποσότητες που παρέλαβε σήμερα θα διοχετευτούν σε αυτή τη φάση μόνο σε ξένους πολίτες, στην προκειμένη περίπτωση Γερμανούς. 

Ο γερμανικός φαρμακευτικός όμιλος BioNTech ανακοίνωσε ότι έστειλε στην Κίνα 11.500 δόσεις του εμβολίου του κατά της Covid-19 για να χορηγηθούν αρχικά σε Γερμανούς ομογενείς, σηματοδοτώντας την πρώτη αποστολή μη κινεζικών εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Η BioNTech τόνισε ότι το φορτίο, που έφθασε στην Κίνα περιλάμβανε τόσο το αρχικό εμβόλιο κατά της Covid-19 που στοχεύει το αρχικό στέλεχος του κορονοϊού όσο και το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά των υποπαραλλαγών BA.4/BA.5 της παραλλαγής Όμικρον.

«Η άφιξη των δόσεων του εμβολίου στην ηπειρωτική Κίνα συνιστά ένα μεγάλο ορόσημο για εμάς ως κοινούς εταίρους με τη Fosun Pharma και τις προσπάθειές μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πανδημία», δήλωσε ο Σον Μάρετ, επικεφαλής επιχειρηματικών και εμπορικών υπηρεσιών της BioNTech.

Τα εμβόλια αναμένεται να είναι διαθέσιμα στο Πεκίνο, στη Σαγκάη, την Γκουανγκτζόου, τη Σενγιάνγκ και την Τσενγκντού, διευκρίνισε η BioNTech.

Ο γερμανικός όμιλος συνεργάζεται με την κινεζική φαρμακευτική Shanghai Fosun Pharmaceutical για να παραδώσει τα εμβόλια στην ευρύτερη Κίνα.

Νέα δεδομένα

Η αποστολή έρχεται καθώς το Πεκίνο καταργεί το αυστηρό καθεστώς lockdown γνωστό ως πολιτική «μηδενικής Covid», σε μια κίνηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων. Η Κίνα επέμενε μέχρι σήμερα να χρησιμοποιεί μόνο εμβόλια εγχώριας παραγωγής για τον δικό της πληθυσμό. Αυτά δεν βασίζονται στη δυτική τεχνολογία mRNA.

Τα εμβόλια της BioNTech θα σταλούν σε γερμανικές εταιρείες στην Κίνα καθώς και σε τοποθεσίες της πρεσβείας και βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με άλλες κυβερνήσεις κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόσβαση σε αυτά πολιτών και άλλων εθνικοτήτων, δήλωσε χθες μια πηγή με γνώση του θέματος.

Η Κίνα θα πρέπει να εγκρίνει την επέκταση της πρόσβασης πέρα από τους περίπου 20.000 Γερμανούς υπηκόους που ζουν στην Κίνα, είπε η πηγή.

Ένα αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Υγείας ανέφερε σήμερα ότι η Γαλλία δεν έχει αποφασίσει ακόμη πώς είναι καλύτερα να εμβολιαστούν οι Γάλλοι ομογενείς στην Κίνα, σημειώνοντας ότι το Παρίσι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ