Νέα
  • ΓΔ: 1044.16 +1.60%
  • Τζίρος: 45,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρκία: Χωρίς υποψήφιο ακόμη η αντιπολίτευση

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης συνήλθε και πάλι χθες σε μια προσπάθεια να συμφωνήσει σε κοινό υποψήφιο. Αντί, όμως, του καθορισμού κοινού υποψηφίου, ο οποίος θα κληθεί να αντιπαρατεθεί με τον Τούρκο πρόεδρο στις εκλογές στις 14 Μαΐου, προέκυψε ένα ανακοινωθέν, στο οποίο επαναλήφθηκε η άποψη ότι ο Ερντογάν δεν θα έπρεπε να είναι για μια ακόμη φορά υποψήφιος. Ανακοίνωση που έδωσε τροφή στην συμπολίτευση για σχόλια πως, μόλις κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να τον νικήσουν στις κάλπες, άρχισαν τις ζαβολιές.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η Τουρκία έχει εισέλθει σε προεκλογικό τοπίο σκληρής αντιπαράθεσης και το θέμα της υποψηφιότητας του Ερντογάν, όπως απαντά η κυβέρνηση θεωρείται λήξαν με τον νόμο που διέπει το νέο προεδρικό σύστημα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με αυτόν θα είναι η δεύτερη και τελευταία θητεία του Προέδρου της Τουρκίας με αυτό το σύστημα. Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος και πρώην υπουργός Ομέρ Τσελίκ απάντησε στην ανακοίνωση των έξι κομμάτων λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητας του Ερντογάν, ότι παίζουν αντιδημοκρατικά και πως θα πάρουν το μάθημα τους στις κάλπες από τον λαό.

Ο χρόνος κυλά σε βάρος της αντιπολίτευσης

Όσο όμως ο καιρός κυλάει και η αντιπολίτευση είναι χωρίς υποψήφιο, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης παρουσιάζει έργο και προχωρά σε παροχές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανακάμπτει καλύπτοντας αργά, αλλά σταθερά, τις απώλειες των τελευταίων ετών.

Στο πακέτο της προεκλογικής ρητορικής, βεβαίως, παραμένουν σταθερά σε προνομιακή θέση και τα ελληνοτουρκικά, όπως επίσης οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και ο "εχθρικός" διεθνής Τύπος που, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και τους κυβερνητικούς κύκλους, έχει βάλει στο στόχαστρο τον Πρόεδρο της Τουρκίας για να επηρεάσει τις τάσεις του τουρκικού λαού.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle, Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ